X

Veelgestelde vragen

De term LCMS (Learning Content Management Systeem) lijkt op CMS (content management systeem), waarmee meestal een platform wordt bedoeld om websites te maken en te onderhouden. Het grootste verschil is dat in een LCMS specifieke leerinhoud wordt beheerd. De lesstof in een LCMS bestaat meestal uit meerdere leerobjecten (tekst, afbeeldingen, simulaties, video, geluid, toetsvragen) die op een webpagina kunnen worden afgespeeld. De cursist kan inloggen in het LCMS en hierin het lesmateriaal bekijken dat de onderwijsontwikkelaars ermee hebben gemaakt. Het verschil met een LCCMS (Learning Content Creatie Management Systeem) is dat een onderwijsontwikkelaar kleine stukjes lesstof aanmaakt in de creatietool die kunnen worden hergebruikt door andere lesontwikkelaars in het LCCMS. Een herbruikbaar leerobject (reusable learning object of RLO) is de kleinste bouwsteen van een cursus. Om het grote aantal leerobjecten gemakkelijk terug te kunnen vinden worden er veel extra gegevens (metadata) aan een leerobject toegevoegd. In die situatie kan het LCCMS ook gezien worden als grote database (repository) van leerobjecten. In gewone LCMS systemen valt het hergebruik van de leerobjecten vaak tegen omdat de leerobjecten niet gemakkelijk terug te vinden zijn of te specifiek zijn om te kunnen worden hergebruikt. In een LCCMS is elke bouwsteen te kopiëren en tot op het kleinste detail aan te passen zodat het wel hergebruikt kan worden.
SQUARE Suite is een totaaloplossing voor het maken, managen en evalueren van uw opleidingen binnen uw organisatie. Dit unieke systeem draagt bij aan een effectievere en efficiëntere ontwikkeling van medewerkers en organisatie. SQUARE Suite draait als een volledig ‘web-based’ applicatie en is dus overal te benaderen.
Wij werken voor: Automotive bedrijven, Welzijn- en gezondheidszorg, Overheid, Semi-overheid, Stichtingen, Opleidingsinstituten, IT, Openbare veiligheid en Beeld en geluid.
SQUARE Suite is een totaaloplossing voor het maken, managen en evalueren van uw opleidingen binnen uw organisatie. Dit unieke systeem draagt bij aan een effectievere ontwikkeling van medewerkers en organisatie. SQUARE Suite draait als een volledig 'web-based' applicatie en is dus overal te benaderen.
U wilt zelf e-learning ontwikkelen maar twijfel of dit binnen uw bereik is? Square Learning Solutions heeft mogelijk voor u een oplossing. Met SQUARE Creation, de krachtige tool van SQUARE Suite, ontwikkelt u leercontent en bouwt u uw eigen e-learning en standaard multimediatypen. SQUARE Creation zorgt dat de uitwisselbaarheid van uw leerobjecten gewaarborgd is.
U bepaalt zelf de aanpak!
  • Bouw zelf uw e-learning module(s)! Tijdens het ontwikkelen van de opleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de pagina's maakt, samenstelt en vormgeeft. In dit geval bepaald u de ontwikkeltijd, de investering en het gebruik van de opleidings-en onderwijskundigheid. In Square Suite laat u de e-learning module tot leven komen. Met de juiste aanpak dekt u opleidingslading en geeft het de gewenste leerkracht.
  • Het vraagt een flinke investering als u e-learning module(s) kant en klaar laat maken. Veelal beschikt u dan niet over de 'harde' content, waardoor elke wijziging een nieuwe investering met zich meebrengt.
  • Square Learning Solutions biedt ook de mogelijkheid het totale ontwikkelingsproces uit handen te geven aan onze partner IQ4Learning. U bepaalt zelf de content en bijbehorende lesstof en blijft daar eigenaar van. IQ4Learning ontzorgt u vervolgens bij onder andere het ontwikkelen van e-learning modules, het integreren daarvan in het systeem en de implementatie in de organisatie. Zij hebben de deskundigheid in huis om het voor u te realiseren.
Voor het samenstellen van toetsvragen zijn veel factoren die van invloed zijn op de uitwerkingskracht. Square Creation biedt u een scala aan mogelijkheden, zo kunt u bij een vraag een weging meegeven, een 'zwaarte' met het daaraan gekoppeld afbreukrisico toekennen, de onderwijskundige 'tooltip' gebruiken, een score per goed gegeven antwoord invoeren en legio verschillende enkel- en meervoudige vraagtypen gebruiken. Zo zijn er nog veel meer opties mogelijk.
Als u het Square Suite goed gaat gebruiken, zal de databank binnen afzienbare tijd bestaan uit enkele duizenden entiteiten. Of het nu gaat om content, multimedia, of vraagtype, het blijft een kunst om het overzicht te behouden. Square Suite biedt u de mogelijkheid om elke entiteit te voorzien van meerdere ‘metadata velden’ zodat alles overzichtelijk en beheersbaar blijft.
Als u uw medewerkers leerstof aanbiedt wilt u wellicht ook wel inzicht in leerrendement en studiebelasting hebben. Afhankelijk van de soort leerstof en het transferniveau kan het een verplicht karakter hebben of geheel vrijblijvend zijn. Met de rapportagetool kunt u overzichten maken wie, waar en wanneer welke leerstof is gevolgd en hoelang iemand erover heeft gedaan. Deze tool biedt veel rapportage opties, zowel in samenstelling als in soort.
Heeft u al een eigen personeelsadministratiesysteem? Geen probleem! Square Learning Solutions maakt het mogelijk om een koppeling te maken met uw bestaande personeelsadministratiesysteem, zodat u beide systemen kunt blijven gebruiken en er geautomatiseerde dataoverdracht plaatsvindt. Heeft u nog geen personeelsadministratiesysteem? Square Learning Solutions biedt u de mogelijkheid dit voor een groot deel over te nemen.
Bent u geïnspireerd geraakt door de mogelijkheden of benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail, in een persoonlijk gesprek helpen wij u graag verder. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar van 8:30 uur tot 17:00 uur.